Unghii - Manichiura - Pedichiura

Unghii cu gel: avantaje si dezavantaje:



Daca vrei o manichiura impecabila si de durata, dar ai unghii fragile, predispuse la rupere sau plesnire, o idee buna ar fi sa incerci unghiile cu gel. Iata ce ar trebui sa stii inainte sa faci o vizita la un salon de manichiura.

Unghiile cu gel sunt un tip de unghie artificiala care seamana cel mai bine cu unghia naturala. Acestea sunt asemanatoare cu unghiile din acril, ambele fiind realizate din lichid monomer si polimer pudra.




Combinate, cele doua substante formeaza un fel de rasina tare, care are aceeasi consistenta ca cea a unghiei. Principala diferenta dintre unghiile cu gel si cele din acril este ca primele contin oligomer, un polimer care face unghiile mai flexibile.

 Trucuri de ingrijire pentru mamici. Cum scapi rapid de unghiile ingalbenite Unghiile cu gel se realizeaza prin doua tehnici: cu lumina UV sau cu un activator de gel.



 In primul caz, gelul este intarit prin asezarea unghiei sub un aparat cu lumina UV timp de aproximativ 2 minute. Cea de-a doua tehnica presupune aplicarea unui activator de gel special, fie cu o pensula, fie prin sprayere. (P)Cel mai sigur sistem de plata pe net este prin 3D Secure.

Unghiile cu gel sunt foarte asemanatoare cu unghiile din acril in ceea ce priveste decorarea. Pe ambele poti aplica modele, piercing-uri, chiar si decoratiuni tridimensionale. De asemenea, pe ambele le poti purta lungi sau scurte, patrate, rotunde sau in forma de perla. Exista insa avantaje in alegerea unghiilor cu gel in defavoarea celor din acril. Cel mai important ar fi ca cele cu gel arata identic cu unghiile naturale. Sunt subtiri si flexibile si au un aspect lucios.

In plus, amestecul folosit pentru a realiza gelul este inodor, ceea ce inseamna ca si femeile gravide pot purta unghii cu gel.



























Vezi AICI cum sa il folosesti! Iata, mai jos, un filmulet in care o manichiurista experta iti exemplifica procedeul de aplicare a unghiilor cu gel.

 https://www.youtube.com/watch?v=AhDxL0tQQY0 


Dezavantajele unghiilor cu gel includ pretul lor ridicat, dar si faptul ca se rup mai usor decat alte variante de unghii artificiale. De asemenea, spre diferenta de unghiile din acril, pe cele cu gel oja nu dureaza la fel de mult, asa ca trebuie sa le lacuiesti mai des. In plus, atunci cand se rup, tind sa se sfarame, ceea ce inseamna ca nu le poti repara singura si trebuie sa mergi la un salon pentru a indeparta gelul si a-l inlocui.



Tot la capitolul dezavantaje, inainte de aplicarea gelului, unghia naturala trebuie pilita, ceea ce, in timp, se dovedeste destul de daunator. Daca ai decis sa apelezi la acest procedeu de infrumusetare, nu uita sa aplici ulei de cuticule pe unghii in fiecare seara si sa mergi la salon regulat (la 2-3 saptamani), pentru intretinerea unghiilor.





















































Unghii galbene sau patate?

Sucul de lamaie este un agent de albire natural, asa ca poti inmuia cateva minute degetele in suc de lamaie proaspat stors, sau daca simti o senzatie de disconfort la nivelul pielii, cu un disc demachiant bine imbibat in suc poti tampona unghiile, clatind dupa 15 minute. Avantajul sucului de lamaie este ca si hidrateaza unghia, deci cu aceeasi procedura practic bifezi doua tratamente ce vor reda unghiilor un aspect sanatos si frumos. In farmacii mai gasesti si apa de trandafiri pe care o poti folosi singura sau impreuna cu sucul de lamaie.
















Cateva filmulete, pentru o manichiura simpla si usor de realizat:


https://www.youtube.com/watch?v=kFIzVTZF8c0


https://www.youtube.com/watch?v=PESWDFrujew


1. Curăţă unghiile Şterge unghiile cu acetona, apoi pregateşte un vas mic cu apa, pune puţin sapun lichid şi ţine mâinile câteva minute în acest amestec. Cu o periuţa speciala, curaţa bine unghiile. Într-un vas pentru manichiura, pune apa, câteva picaturi de ulei de masline şi 1-2 picaturi de ulei esenţial de lavanda. Ţine unghiile 4-5 minute în aceasta apă. 

 2. Îngrijeşte-le şi dă-le formă Scurteaza unghiile cu o forfecuţa, apoi, cu o pila potrivita, da-le forma dorita, rotunjind uşor colţurile. Curaţa bine unghia de jur-împrejur de pieliţe, apoi împinge cuticulele la baza unghiei cu un beţişor special. Renunţa sa le mai tai caci sunt o bariera protectoare împotriva bacteriilor. 

 3. Baza asigură protecţie Protejează întotdeauna unghia atunci când îţi faci manichiura şi nu aplica oja direct pe unghie. Foloseşte mai întâi un lac-baza protector cu vitamine, caci previne pigmentarea şi patarea unghiei mai ales în cazul folosirii ojelor colorate timp îndelungat. În plus, va fi suportul potrivit, caci oja va adera mai bine şi va rezista mai mult. 

 4. Lacul colorat Vara, în special, se poarta unghiile în culori aprinse, însa trebuie sa ţii cont şi de tonul pielii atunci când alegi oja. Ţine minte ca tonurile tari - albastru, turcoaz, corai, roz aprins, fucsia, mov - arata bine pe unghiile scurte. La mare cautare e şi manichiura în nuanţe nude, pudrate. Pentru mai multa feminitate, mizeaza pe tonurile de roşu, vişiniu, pruna. Sunt culori perfecte şi pentru un look retro, atunci când unghia e scurta, cu forma patrata. Lacul colorat se aplica în doua straturi, fara timp de aşteptare. 

 5. Fixarea e obligatorie Daca îţi doreşti un luciu deosebit al culorii şi vrei ca oja sa reziste mai mult, ai nevoie de un lac final, adica de un topcoat. Aceasta "sigileaza" oja, marindu-i astfel rezistenţa, împiedica sarirea lacului şi da un look desavârşit unghiilor.

 6. Lacurile-tratament Pentru unghiile cu probleme, patate, casante, fragile, lacurile-tratament sunt soluţia salvatoare. Alege unul de calitate, special pentru problema ta şi foloseşte-l ca lac de baza înainte de aplicarea ojei. În cazul tau, e bine ca din când în când sa faci o pauza de la aplicarea ojei şi sa foloseşti o perioada numai astfel de lacuri de refacere.

 7. Uleiul pentru cuticule La finalul manichiurii, aplica pe cuticule un ulei special de hidratare și îngrijire, care sa previna uscarea și ruperea lor. Maseaza ușor baza unghiei și lasa-l câteva minute sa intre în piele. 







 Oja sare întotdeauna de la margine 









 Dacă ai observat, atunci când oja se ciobeşte de pe o unghie, o face de la margine. Acest lucru se întâmplă din cauza micilor fisuri de la marginea unghiei, cauzate de tăiere şi pilire, sau frecare.

 Cu alte cuvinte, atunci când îţi tai o unghie, indiferent dacă o faci cu cleştişorul sau cu foarfeca, marginile rămase vor avea microfisuri. Faptul că foloseşti ulterior o pilă de unghii nu rezolvă decât problema marginilor foarte zimţate, dar microfisurile rămân şi oja ataşată de ele se cojeşte la un moment dat. Cel mai rapid lucru pe care poţi să-l faci este să aplici o bandă orizontală din alt lac de unghii, pentru un aspect de french inversat.









                                      Maniciura frantuzeasca la tine acasa !! 




 Astfel, oja nouă se va usca rapid, fiind vorba doar de o bandă subţire, marginile cojite vor fi complet acoperite şi nimeni nu va şti că unghiile tale nu au arătat aşa de la început. Dacă alegi o ojă cu uscare rapid pentru respectivele benzi, reparaţia va dura şi mai puţin. Poţi să alegi orice culoare vrei, dar e bine să ai mereu în geantă o sticluţă mică dintr-o nuanţă neutră, care să meargă cu orice lac de uncghii ai fi aplicat anterior. 



Manichiura french a fost, este şi va fi mereu la modă. Indiferent de ocazie, vestimentaţie sau vârstă, cu acest tip de manichiură nu vei da greş niciodată. Este adevărat că nu se poate executa uşor acasă o manichiură franţuzească impecabilă, dar cu puţin exerciţiu şi cu produse bune o să reuşeşti cu siguranţă. Ce îţi trebuie pentru manichiura franţuzească? 

În primul rând, ai nevoie de o bază uşor colorată (roz lăptos sau bej), pe care o aplici în 2 straturi fine. După aceea, cu o pensulă subţire trasezi linia de french care poate fi de 2 feluri: curbată (cu zâmbet) sau dreaptă. Dacă unghia este lată, ar fi bine ca linia de french sa fie oblică deoarece liniile orizontale pun în evidenţă lăţimea unghiei şi a degetului în ansamblu, recomandă Lăcrămioara Enache Nail Artist Melkior.

 La final, poţi opta pentru un top coat strălucitor, cu paiete, un top coat holographic (cu reflexe) sau un top coat simplu. Top coat-ul este un lac de finisare extrem de strălucitor, care lasă un scut protector pe unghii. Accentuează strălucirea naturală a unghiilor, împiedicând cojirea acestuia astfel încât să dureze mai mult. Dacă nu doreşti ca linia de french sa fie evidentă, poţi opta pentru o altă variantă: pune un strat de bază, trasează linia albă, apoi cel de al 2-lea strat de bază şi astfel vei obţine un french mai puţin evident. 

 Truc! Este bine ca linia albă să nu fie mai lată decât un sfert din baza unghiei, reuşind astfel, prin iluzie optică, să măreşti baza unghiei. Truc! Poţi folosi stiloul french. Printr-un singur gest, mina acestuia va permite să desenezi o manichiură franţuzească perfectă pe marginea liberă a unghiei. Prezintă uscare rapidă şi ţinută îndelungată

Niciun comentariu: